ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΤΩΝΑΣ ( Η αγάπη Πατέρα και Γιου γι΄αυτό το Άθλημα που λέγεται Μπάσκετ)


2 λεπτά ανάγνωσης

                            ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΤΩΝΑΣ (Με την οπτική του Μπαμπά !)


Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης βοηθά στη σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος ενός παιδιού, ενώ χαρίζει ταχύτητα, ευλυγισία και ισορροπία, γυμνάζοντας ισομερώς όλο το σώμα (σε αντίθεση με άλλα αθλήματα). Η τακτική προπόνηση βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και θωρακίζει την υγεία.


Το μπάσκετ είναι γνωστό ως το "παιχνίδι των δευτερολέπτων" καθώς ο αθλητής πρέπει να σκεφτεί και να πάρει τη σωστή απόφαση μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ πολλοί αγώνες κρίνονται πραγματικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Επομένως, η τριβή με το άθλημα αυτό εξασκεί το μυαλό του παιδιού ώστε να αποκτήσει στρατηγική σκέψη, γρήγορη αντίληψη και αυτοπεποίθηση. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί προπονητές πιστεύουν ότι το μπάσκετ είναι 60 % τεχνική και 40% μυαλό.

Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να πειθαρχούν σε κοινώς αποδεκτούς κανόνες. Στα ομαδικά αθλήματα, όπως το μπάσκετ, τα παιδιά τείνουν να αναπτύσσουν ένα επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ τους στο γήπεδο γεγονός που οδηγεί σε βαθύτερες φιλίες, ενώ η συνεργασία και η ευγενής άμιλα για την επιτευξη ενός κοινού στόχου είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο διαπαιδαγώγησης.